الدورات الصيفية لأكاديمية لاهاي للقانون الدولي ٢٠٢٢
اضيف يوم
1/10/2022 9:34:00 AM

تدعو أكاديمية لاهاي للقانون الدولي الطلاب والخريجين من جامعة الإسكندرية للتقدم لدوراتها الصيفية في يوليو وأغسطس 2022.
الدورات الصيفية متاحة للفئات الآتية:

* المتقدمون الذين أكملوا 4 سنوات على الأقل من الدراسات الجامعية ، والتي يجب أن تكون قد تضمنت محاضرات عن القانون الدولي؛

* المتقدمون الذين أكملوا 3 سنوات من الدراسة الجامعية في القانون ، ويفضل أن يكونوا قد تابعوا بالفعل بعض المحاضرات في القانون الدولي.

* يجب على جميع المرشحين إتقان إحدى لغتي الاكاديمية (الإنجليزية أو الفرنسية).

تعقد الدورات الصيفية خلال مرحلتين ، مدة كل منهما ثلاثة أسابيع. الاولي تتعلق بمحاضرات القانون الدولي العام والثانية تتعلق بمحاضرات القانون الدولي الخاص.

سيتم القاء المحاضرات من قبل الأكاديميين المتخصصين في مجال القانون الدولي.

يقع مقر أكاديمية لاهاي في قصر السلام منذ عام 1923. ويتم دعم الأكاديمية بانتظام من خلال قرارات الجمعية العامة للأمم المتحدة لدورها في المساهمة في دراسة القانون الدولي ونشره وتقنينه.

The Hague Academy of International Law invites undergraduate students and graduate students from Alexandria University to apply for their summer courses in July and August 2022.
The Summer Courses are open to:
* Applicants who have completed at least 4 years of university studies, which must have included lectures on international law;
* Applicants who have completed 3 years of university studies in law, preferably having already followed some courses on international law.
* All candidates must master one of the two working languages (English or French).
The summer courses will take place during two sessions, each for three weeks. The first covering public international law courses and the second covering private international law courses. The courses will be thaught by highly qualified academics and practitioners in International Law.
The Hague Academy is based at the Peace Palace since 1923. The Academy is regularly supported through resolutions of the United Nations General Assembly for its role in
contributing to the study, dissemination and wider appreciation of international law.
For more information, please visit: